40 jarig bestaan van de WTC Hank

40 jarig Jubileum WTC Hank.


Op zondag 30 sept 2018 is gevierd dat de WTC Hank 40 jaar geleden op 13 aug. 1978 is opgericht.


De feestcommissie bestaande uit Marieke, Joyce, Els en Jeroen waren er in geslaagd om samen met clublid Ad de Haan ( dj ) er een leuke feestdag van te maken.

’s Ochtends stond er een clinic/workshop op het programma. Om 09.00 uur werd op de vertrouwde plek door 40 leden verzameld en reden we richting Nieuwendijk naar de  Bike Pitstop werkplaats van Marco.  Piet had zich in een van het oudste wielertenue gehesen, van toen de clubnaam  nog WTC de Phoenix was.


In de werkplaats werd door Jan en Marco met behulp van kleine wielrennertjes een uitleg gegeven en kwamen bochten- en remtechniek en het rijden in een groep ter sprake.

Na een interessant en leerzaam  verhaal van 1 1/2 uur was er tijd voor koffie met een appelflap. Hiernaar werd er naar het nieuwe industrieterrein in Werkendam gereden er werd de opgedane kennis in de praktijk gebracht , door tijdens het rijden van een aantal rondjes de rem- en bochtentechniek uit te voeren.


De meeste leden gingen daarna huiswaarts en een paar leden hebben nog een rit van 50 km  door de Noordwaard gefietst.


Om 15.30 uur werden de leden met echtgenote/vriendin , in totaal 72, verwacht aan de Keizer Napoleonweg bij Ad en Ine.

De witte erpelschuur was door de feestcommisie leuk aangekleed met oude wielertenues , oude raceframes, sponsorfoto’s, een kroonluchter van kettingen  en tandwielen  en wel 10 monitoren voor de presentatie van oude foto’s.


De finale van het WK wielrennen in Innsbruck werd met een beamer op de vrachtwagen van Ad geprojecteerd en het was jammer dat Tom net te laat kwam voor de zege. Hierna werd door onze voorzitter Hans het openingwoord gehouden en het feest geopend.


Om 17.00 uur werden de BBQ’s aangestoken en daarna brandde het festijn los met bier ,wijn, fris en soulmuziek.  In totaal zijn 10 kratten bier, 25 flessen wijn en 25 flessen fris geconsumeerd en kunnen we terugkijken op een zeer geslaagd Jubileum.