Clubkampioen 2017

Kees van Schijndel clubkampioen 2017.


De herfststorm van afgelopen week kondigde het al uitbundig aan. Het seizoen voor wielrenners nadert rap haar einde. Modder, regen en vallende bladeren vormen samen een cocktail die menig wielrenner er van weerhoudt om op de racefiets op pad te gaan.


Vandaar ook dat sinds jaar en dag de laatste rit van WTC Hank op de tweede zondag van oktober verreden wordt. Daarmee is ook duidelijk geworden wie zich clubkampioen 2017 mag noemen.


Het kampioenschap van WTC Hank wordt namelijk niet betwist op gemiddelde snelheid of sprintoverwinningen, maar op basis van opkomst en gereden kilometers. Halverwege het seizoen leidde Kees van Schijndel, de clubkampioen van 2016. Hij werd op de voet gevolgd door Herman Ottevanger en Paul Puttiger. Terwijl Kees ook de 2e helft van het seizoen punten bleef scoren, lieten de naaste concurrenten één voor één wel een ritje schieten.

 

Kees van Schijndel bleef daardoor comfortabel aan de leiding, en ook de eindsprint ingezet door Hans van Tricht mocht niet meer baten. Kees van Schijndel mag zich daardoor voor het tweede jaar op rij clubkampioen van WTC Hank noemen.  De huldiging vond direct na afloop van de laatste rit plaats in café-restaurant Vissershang. De mooie bos is door Bloemenatelier De Vlinder geschonken.


 De statistieken van het seizoen 2017:


Totaal door de WTC Hank leden gereden kilometers : 54865

Beste opkomst van de leden : Rit 26 met 34 leden

Gemiddelde opkomst leden per rit : 20 leden is 40%

Aantal afgelasten ritten over het seizoen : geen.