Clubkampioen 2018

Hans van Tricht clubkampioen van 2018.


Tijdens het tweede weekend van oktober sluit WTC Hank traditiegetrouw haar wielerseizoen af. Normaal gesproken omdat het geen aangenaam fietsweer meer is, vanwege regen, modder en bladeren. Echter dit jaar is alles duidelijk anders. Weerrecord na weerrecord sneuvelt. En ook zondag op 14 okt. was het weer een heerlijke zomerse dag.


De leden van WTC Hank reden dan ook de laatste rit in zomeroutfit, een unicum in de clubhistorie. Deze rit eindigde op de Vissershang alwaar op een zonovergoten terras het afgelopen seizoen werd geƫvalueerd en doelen voor komend jaar werden gesteld.


Voorzitter Hans Kivits stelde vast dat er geen ongelukken genoteerd werden dit jaar en daar is hij vanzelfsprekend blij om. Ook maakte hij bekend dat Hans van Tricht dit jaar clubkampioen is geworden. Na al een aantal jaren kort in het klassement te zijn geƫindigd, slaagde hij er dit jaar in om alle concurrenten voor de titel achter zich te laten.

Hij heeft Kees van Schijndel, die 3e is geworden in het klassement, afgehouden van de 3e overwinning op rij.


De route naar succes was even simpel als eenvoudig: Hans van Tricht was gewoon elke rit aanwezig. En ook die ene rit in maart die afgelast werd vanwege de gevoelstemperaturen richting 20 graden onder nul, had van hem gewoon doorgang mogen vinden. Nu scoorde hij 40 op 41 en reed maar liefst 2730 kilometer in clubverband.De bloemen uitgereikt door de voorzitter werden aangeboden door Bloemenatelier de Vlinder waren dan ook meer dan terecht voor hem.


Nog enkele statistieken van het seizoen 2018 :


Totaal gereden km door alle WTC Hank leden samen : 58965 km.

Gem. opkomst  / rit : 22 leden.

Opkomstpercentage : 44%.

Aantal ritten afgelast 1 : rit 2.

Grootste opkomst rit 13 : 35 leden.