Jaarverslag 2010

Jaarverslag 2010.

De eerste ritten zat, vooral in het weekend, het weer niet mee.


Op Paaszaterdag was Wouter van Boxel één van de 19.000 deelnemers aan de toerversie van de Ronde van Vlaanderen en dus óók een Flandrien geworden.


Op 2e Paasdag hadden veel leden moeite met de verraderlijke tegenwind op de terugweg vanaf Gorinchem en is Jos Boom, na achteraf bleek, op de Gorkumse brug gevallen over een blok van een pallet.


Op 18 april verschenen de eerste 3 korte broeken weer in ons peloton.


Aäron rijdt de laatste jaren, vanwege promotie tot leider van de jeugd bij De Jonge Renner, niet zo vaak meer met de club mee. Die enkele keer dat hij wel mee gaat en lek rijdt (op 25 april bij de Rietpluim) komt hij tot de conclusie dat hij een 24” binnenband van zijn zoon bij zich heeft.


De rit op Koninginnedag zat vol verrassingen. De harde wind was weer terug.


Onder aan de Keizersveersebrug moesten we allemaal van de fiets omdat voor de afwisseling het glas maar weer eens uit de abri was geslagen. Op de Groenendijk ri. Oosteind versperde een laadschop ons pad en konden we één voor één onder de laadschop door onze weg vervolgen. Toen begon het zachtjes te motregenen en kwamen de lekke banden. Eerst Jan de Rooij 2 keer achter elkaar en de omwisseling van Theo vond ik deze keer wel extra lang duren, nu zijn vaste helpers er niet bij waren!?  Tot slot moest bij Molenschot Jos opgespoord worden, omdat hij een verkeerde weg was ingeslagen. Zodoende waren we om 12.45 uur pas terug in Hank met 80 km op de teller.


De rit van zondag 2 mei is afgelast.


Zaterdag 8 mei Dordtse Biesboschtocht, 2 leden materiaalpech bij vertrek, totaal 3 lekke banden. Wederom glas op het fietspad bij de abri Maasdijk.


Op Hemelvaartsdag wederom 3 lekke banden (2 tegelijk). Bij de golfbaan Gorinchem H.J. Schep  lek, Wouter helpt en bij vertrek zelf ook lek.


Zondag 16 mei gaat Evert van Zanten dit seizoen voor de eerste keer mee, eerst schokt op de klinkers tussen Drimmelen en Lage Zwaluwe zijn voorrem los, terwijl zijn fiets zojuist een onderhoudsbeurt had gehad, géén reklame voor “zijn” fietsenmaker. Later is Evert betrokken bij een valpartij wanneer zijn oud-plaatsgenoot Hans van Schaik tegen zijn achterwiel rijdt. Hans komt hierbij onfortuinlijk ten val en breekt zijn sleutelbeen. (Hij zou de volgende dag met zijn echtgenote op fietsvakantie gaan).


De bekende luchtpatronen waren deze rit ook weer geen succes, er waren er al 2 leeg voor ze een ventiel bereikt hadden!


Op Pinksterzaterdag is Jan de Rooij door enkele collega’s vanaf Zwartenberg (tussen Zevenbergen en Langeweg) ongeveer 25 km naar huis geduwd vanwege problemen met zijn trapas.


De laatste zondag in mei 12 enthousiastelingen in de regen. Lekker baggeren naar ik heb begrepen en slechts 7 lekke banden.


De rit naar Zaltbommel had Piet van Meeteren bij de Tol een gebroken ketting en de rest van de deelnemers onderweg de nodige buien.


De rit naar Poppel was warm en nat. Hendrik-Jan Schep neemt wel eens een ijsje dat over de houdbaarheidsdatum is en moet dan op de terugweg van de rit naar Poppel noodgedwongen in de volgwagen toekijken, door de opgelopen voedselvergiftiging.


De start van de Spaanse Vuelta, de Giro d’Italia en de Tour de France in Nederland, heeft onze club tenminste 9 nieuwe leden opgeleverd.

Verder een opmerkelijke uitspraak uit Studio Sportzomer van 7 juli: “Als je niet wilt vallen, moet je niet gaan fietsen”.


Ook  e-mails worden niet altijd gelezen of komen bij de ongewenste spam terecht bleek op zaterdag 10 juli toen we een half uur eerder vertrokken voor de 2e en al iets beter georganiseerde Altena Biesbosch toertocht. We gingen voor de 90 km, maar onze tellertjes noteerden uiteindelijk 125 km.


Jammer van die 3 lekke banden in de zengende hitte. Hierbij is het in de Biesbosch echt zoeken naar een schaduwplek. Op 18 juli stonden er 26 leden en 3 gastrenners aan het vertrek. Leuk zoveel nieuwe leden in juli. Wel blijft het in een grote groep dan wel extra goed opletten. René was hier op 25 juli met zijn onschuldige val een voorbeeld van. Enkele leden hebben het afgelopen seizoen opvallend veel lekke banden gereden. Ik noem geen namen, maar wie de schoen past, trekke hem aan. Op zondag 1 augustus werd voor de 2e keer dit seizoen een lid, dat voor de 1e keer meeging, het ernstigste slachtoffer van een valpartij. De bulten in de Vogelzangweg, tussen Waspik-Boven en ’s-Gravenmoer, waren ook wel erg groot, terwijl er niet eens bomen langs de weg stonden.


Op 25 augustus 2010 stond er een groot artikel in BN De Stem met de kop “Steeds meer vrouwen op de racefiets”. Deze aanhef doet mij persoonlijk heel veel deugd zeker na de opmerkingen van vorig jaar over dat ene schaap.


Op 28 augustus zijn we met een leuke groep van 21 personen naar Limburg geweest. Jammer van de drie stevige onweersbuien en 3 lekke banden. Door dit oponthoud hebben we slechts 75 km gefietst, maar wel de hoogste berg van Nederland “de Keutenberg” beklommen.


Op 26 september nogmaals 4 lekke banden en een afloper.

In tegenstelling tot de eerste ritten zijn de laatste twee ritten onder gunstige weersomstandigheden gereden.

En tot slot, omdat er een tijd is van komen en gaan, is dit mijn laatste jaarverslag van WTC Hank. Ik ga nu echt met pensioen.

 

Jaarverslag van de secretaris :Paul Puttiger.