Jaarverslag 2014

Jaarverslag 2014.

                         

Nadat we geen winter hebben gehad en een vroeg voorjaar met veel zon en hoge temperaturen in maart stonden de leden te trappelen om op zondag 16 maart van start te gaan. De opkomst was er dan ook naar: 32 leden en 2 gastrijders. De oproep van de voorzitter om op de snelheid te letten heeft in ieder geval 1 rit gewerkt. Het gemiddelde bij terugkomst in Hank lag met 28 kilometer per uur ruim onder de 30.

Ondanks natte wegen en grote kans op buien is de opkomst van de tweede rit goed. Wel noteren we de eerste lekke banden. En jullie mogen raden, nee het was niet Jan de Rooij!


De ANWB heeft een grote fietsenquête gehouden. Onderdeel van de enquête is de ergernis top 5. En we scoren goed, op nummer 1 staat namelijk “Wielrenners zonder bel”. Nu bellen wij altijd netjes dus voelen we ons niet aangesproken. Daarbij komt dat we vraagtekens kunnen plaatsen bij de respondenten. 18% denkt namelijk dat Bauke Mollema binnen drie jaar de tour zal winnen.

De lekkere temperaturen houden aan in maart en 30 maart staan de eerste leden met korte broek aan het vertrek.


Zondag 6 april rijden we bijna 2 uur lang in de regen. De week erna is het weer lekker met een zonnetje. Met Pasen staan voor het eerst twee ritten gepland. Op 1e paasdag een lange rit van 80 kilometer, op zondag een van 65. De opkomst is beide dagen goed dus deze programmawijziging zal een blijvertje worden. Op 1e paasdag zijn er zelfs 25 leden present. Ze krijgen van Paul een mooie route voorgeschoteld, maar wel met veel bochten. Ik heb ze nageteld op Strava en het waren er bijna 100. van flauw tot bijna 360 graden.


Op zondag 4 mei is de WTC getuige van een aanrijding. Een hardloopster wordt geraakt door een personenauto. Leden van onze club hebben eerste hulp verleend en zijn gebleven tot hulpverleners ter plaatse waren. De hardloopster heeft dit zeer gewaardeerd.


Zaterdag 10 mei werd duidelijk wie dit jaar hoog in het opkomstklassement willen eindigen, want ondanks windkracht 4 en stevige regen - die overigens de hele rit duurde - waren er 5 man present. Als beloning voor hun doorzettingsvermogen kwamen ze onder het pek thuis. Letterlijk want bij Nieuwendijk reden ze over een weg die gereed was voor een nieuwe asfaltlaag. Bij het passeren vlogen de zwarte spetters om de oren. De 5 heren hebben flink moeten poetsen om hun tweewieler en kleding weer schoon te krijgen, als dat al lukte.


Zondag 18 mei vindt een bestuurder van een tegemoetkomende auto het nodig om zijn auto in ons peloton te sturen. Gelukkig liep het goed af, maar van die malloot zouden ze direct het rijbewijs af moeten nemen.

Een week later staat het Rondje Oosterschelde gepland. Helaas wordt onze koerskapitein Henny getroffen door nierstenen en moeten we besluiten de rit in Zeeland te schrappen. Als alternatief rijden we door de Hoekse Waard, over de Haringvlietbrug naar Willemstad voor koffie en gebak. Een geslaagd alternatief.


Op Hemelvaartsdag is het droog in Hank. Helaas rijden we naar het noorden en daar motregent het. Na twee en een half uur regen komen we in Hank aan, alwaar het nog steeds droog is… Wel kunnen we constateren dat de nieuwe banden van Jan de Rooij effect hebben. Want ondanks dat het echt lekke banden weer was, noteerden we er geen één, ook niet voor Jan.


Het eerste weekend van juni staat het Hankse kampioenschap tijdrijden op het programma. Voor het zover is, valt Rob van Arkel en komt onzacht in aanraking met het Hoornaarse asfalt. In het ziekenhuis blijkt zijn bovenarm gebroken. Na een revalidatie van 3,5 maand zat hij medio september op de fiets. De tijdrit zelf dan.


Gijs van Velthoven onttroont Jacco van Mastrigt door met 40 kilometer per uur het parcours af te raffelen.

Juli geeft prachtig zomerweer. Desondanks hebben we het de eerste rit 5 lekke banden.

Gedurende de zomer heeft Theo Hanegraaf te kampen met forse fysieke tegenslag. Hij lag geruime tijd in het ziekenhuis. we hopen dat hij de behandelingen die hem wachten zo goed doorstaat dat hij weer in ons peloton kan terugkeren. Na de tegenvallende opkomst van vorig jaar, is de toertocht naar Poppel dit jaar wel goed bezocht. 15 leden rijden mee. De rit verloopt probleemloos. Wel glijdt Paul Sengers bij de verkenning onderuit als gevolg van een leeglopende voortube. Enkele weken later valt hij weer als hij samen met Simon op pad is en breekt daarbij zijn sleutelbeen. Met een beetje metaal wordt het euvel verholpen. En omdat Paul in het verleden z’n andere sleutelbeen ook al had gebroken, loopt hij nu weer recht. Elk nadeel heb z’n voordeel nietwaar.


Augustus is nat. Erg nat. Zelfs zo nat dat in Hank de straten blank staan en in sommige huizen – ook die van leden – het water naar binnenstroomt. Desondanks wordt geen enkele rit afgelast.

Op 30 augustus bezoekt WTC Hank Limburg voor het jaarlijkse klimwerk. Ondanks slechte vooruitzichten, valt het weer mee en kan er lekker gefietst door de 9 leden die afgereisd zijn naar Limburg. Dit in tegenstelling de deelnemers van de Rabo Altena Biesbosch Toertocht. Zij fietsten het grootste gedeelte van de dag in de regen.


Op zondag 14 september is de opkomst mager. De reden: de wielerronde van Hank. Als je de leden optelt die in de organisatie zitten, helpen met vlaggen, de ehbo of deelnemen aan de ploegentijdrit dan was de opkomst op zaterdagavond hoger dan de zondagochtend. Namens de organisatie van de wielerronde dan ook dank aan allen die zich ingezet hebben. Zonder vrijwilligers geen wielerronde en daarom wordt de bijdrage van de leden zo gewaardeerd.

2014 geeft een prachtige nazomer met mooie temperaturen. Nog lang kan er met korte mouwtjes gereden worden.


De laatste sprint van het seizoen wordt gewonnen door Serge.

De strijd om het clubkampioenschap blijft spannend. Het verschil tussen Gerrit en Wouter van Boxel was het gehele seizoen klein, richting het einde van het seizoen zelfs maar 1 rit en 35 kilometer. Omdat beiden ook de laatste 2 ritten aanwezig waren bleef het verschil in tact en mocht Wouter zich clubkampioen noemen. Omdat het een schitterende herfstdag was, vond de huldiging direct na afloop van de rit plaats op het terras van café-restaurant Vissershang. In het zonnetje met een appelpunt. Wat het bestuur betreft is deze afsluiter voor herhaling vatbaar.


Secretaris Hendrik-Jan Schep.