Verslag Limburg rit 2017

WTC Hank rit Zuid-Limburg 2017.


Zaterdag 16 sept. stond de WTC rit  Zuid-Limburg weer op het programma.

Met 9 WTC-leden en 1 gastrijder , werd om 07.45 uur met regen in Hank vertrokken.


Na 2 uur rijden kwamen we, mede doordat de A58 afgesloten was en we via Den Bosch richting Maastricht moesten rijden,  aan bij de Camping de Linde in Sibbe en waar de traditionele Limburgse Vlaai al klaarstond .


Het weer was perfekt voor deze lange tocht, al was het wel de koudste 16 sept. sinds mensen- heugenis.  Om 10.30 uur werd met de klimtocht aangevangen, met 13 hellingen en een totaal

van 1450 hoogtemeters in het vooruitzicht.


Bij het Drielandenpunt, na een zware beklimming van de Vaalserberg vanaf Belgische zijde, werd een tussenstop gehouden en op het zonovergoten terras deelde de wegkapitein een rondje cola vanuit de clubkas uit.


Bij Schin op Geul splitste  een deel van de groep, onder leiding van Jacco, zich af om de Keutenberg te bedwingen , het ander deel reed door naar Oud Valkenburg en via Sibber-Grubbe werd Sibbe weer bereikt.

Hier kwamen ze onze secretaris met zijn eega tegen , die dat weekend hun bruiloftscadeau aan het verzilveren waren.  We hebben toen gezamelijk de Cauberg nog beklommen.


Na de rit van ong. 95 km konden we op de camping  douchen en stond de soep met broodjes al klaar . Nadat we binnen, bij de net opgestookte kachel, wat bruine biertjes, cola en Westmalles genuttigd hadden werd er huiswaarts gekeerd.


Omdat Rijkswaterstaat nog een hindernis hadden opgeworpen, door de A2 af te sluiten,

moesten we de terugreis via Antwerpen afleggen . Hierdoor waren we pas om 19.30 uur terug in Hank. Al met al een zware dag maar zeer geslaagd.