Verslag Limburg rit 2012

                                                   

Afgelopen zaterdag 25 augustus 2012 is de WTC Hank weer afgereisd naar de Dutch Mountains in Limburg. Hoewel in eerste instantie slecht weer voorspeld was, reden we onder perfecte weersomstandigheden. Wel stond er een stevig windje, namelijk windkracht 5. Maar de route van Wouter was zodanig gepland dat we óf beschut óf bergaf reden met tegenwind. Heuvel op stond de wind meestal in de rug.


Naast de gebruikelijke versnaperingen op de camping had Wouter dit jaar ook een verkeersregelaar en een motorrijder geregeld. De eerste leverde uitstekend werk, door het overige verkeer tegen te houden op het moment dat wij een onoverzichtelijke kruising naderden. De laatste had het echter niet helemaal begrepen. Druk gebarend gaf hij aan dat we vooral links van de weg moesten blijven. Vervolgens kwamen er maar liefst drie zwoegende wielrenners ons tegemoet…


De route van 95 kilometer werd afgelegd met een gemiddelde van ongeveer 24 kilometer/ uur. Daarbij beklommen we zeker 15 geregistreerde ‘bergen’ waaronder de Bemellerberg, de Loorberg, Camerig, het Drielandenpunt, de Eijserbosweg, de Fromberg en de Keutenberg.


Op een lekke band, een kapotte ketting en een idioot die al claxonerend onze helft van de weg op zocht, verliep de tocht uitstekend. De band werd vervangen, de ketting gemaakt en de automobilist miste John op een haar.


Al met al was het een geslaagde dag en volgend jaar gaan we zeker weer.